Za vrijeme praznika najviše svađa zbog novca 1 - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Monday, December 18, 2017

Za vrijeme praznika najviše svađa zbog novca 1


Kićenje jelke, otvaranje poklona, pjevanje božićnih pjesama, fini kolači... Praznici zvuče kao pravi mali raj. No, je li to ipak tako u stvarnosti? Čini se da i nije.

Istraživanje koje je sprovelo Američko udruženje psihologa pokazalo je da se čak 61 odsto ispitanika žali na odnose s partnerima za vrijeme praznika.

Više od trećine (35 odsto) ispitanika takođe je često bijesno i ljuto na sam Božić. Pitate se odakle dolaze ove negativne emocije u vrijeme koje bi trebalo da bude obilježno mirom i radošću?

Još jedna studija, koju je sproveo "Harris Interactive AG", dala je odgovor na ovo pitanje. Parovi se najčešće na Božić svađaju zbog novca. Za studiju ispitano je čak hiljadu osoba u vezi sa svađama. Pokazalo se da parovi raspravljaju o svojim finansijama otprilike tri puta mjesečno, dok je polovica ispitanika rekla da je glavni razlog svađa neočekivano trošenje novca.

U praznično vrijeme uvijek se troši više, a samim tim broj svađa znatno raste. Budite smireni i imajte razumijevanja. Nemojte dopustiti da upadnete u prazničnu zamku.

Praznici su skupi, naročito u današnje vrijeme. Ipak, treba izdvojiti za poklone, a sigurno želite i novu odjeću za doček. Malo pomalo i na kraju se ispostavi da praznici predstavljaju pravi luksuz. Još ako imate djecu i veliku porodicu, mogućnost je da ćete se suočiti s finansijskim stresom. U takvoj situaciji ponekad je teško razmišljati racionalno, a to može izazvati sukob između parova. Ako vam nedostaje novca, nemojte se bahatiti već budite skromni. Na kraju krajeva, smisao praznika nisu pokloni i raskoš, već uživanje, mir i provođenje vremena s najmilijima.