Uhapšen 32-godišnjak iz Vogošće: Žena naručila tepsije, dobila kamen - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Friday, December 29, 2017

Uhapšen 32-godišnjak iz Vogošće: Žena naručila tepsije, dobila kamen


Admir S., 32-godišnjak iz Vogošće, prema pisanju „Nezavisnih“, uhapšen je zbog sumnje da je prevario ženu iz Šipova. Ona je naručila blender, jorgan, te dvije tepsije, a dobila dva paketa: u jednom je bio kamen, a u drugom smeće.

Nesretna žena je prevarena pri naplati, jer joj je rečeno da je u pitanju akcijska ponuda, te da će sve koštati 140 KM, a kada mu je ona muškarcu, koji se predstavio kao dostavljač brze pošte, dala 100 eura, on joj je rekao da ide do vozila po kusur, a zatim pobjegao.

-Sumnja se da ju je on nazvao telefonom, lažno se predstavio kao radnik preduzeća za prodaju, čime ju je doveo u zabludu da će joj neke proizvode dostaviti po povoljnim cijenama – kažu iz policije.

Osumnjičenog su jučer uhapsili pripadnici Policijske stanice Šipovo u saradnji sa kolegama iz Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Vogošća, a prevara se dogodila u aprilu.

-Policijska uprava Mrkonjić Grad poziva građane da, ukoliko su bili žrtve sličnih krivičnih djela, informacije dostave u najbližu policijsku stanicu po mjestu prebivališta ili na besplatan broj telefona 122. Apelujemo i na sve građane da budu oprezni prilikom kupovine putem telefona i internet oglasa, te da se informišu o licima koja se bave prodajom, i detaljno dogovore o načinu plaćanja i isporuke kako ne bi postali žrtve prevare – naglasili su iz mrkonjićke policije.