RUSKI ‘SUMRAK’ POGODIO METU NA 4210 METARA: Putin ima novo moćno oružje – snajpersku pušku od koje nema bijega - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Sunday, December 17, 2017

RUSKI ‘SUMRAK’ POGODIO METU NA 4210 METARA: Putin ima novo moćno oružje – snajpersku pušku od koje nema bijega

Snajperska puška koju proizvodi tvrtka Lobaev Arms postavila je apsolutni rekord kada je u pitanju pogodak mete veličine čovjeka.


Naime, ruskim je snajperistima pošlo za rukom pogoditi metu na udaljenosti od nevjerojatnih 4210 metara! Ta je vijest objavljena na službenoj stranici ove kompanije koja se nalazi na društvenoj mreži Vkontakte.

Grupu snajperista, koja je imala zadatak ostvariti pogodak u metu na ekstremnim udaljenostima, predvodio je Andrej Rjabinski. Tvrtka Lobaev Arms je za ove potrebe napravila specijalnu pušku.

Inače su dosadašnji apsolutni rekord držali Amerikanci, koji su uspjeli pogoditi metu na udaljenosti od 4150 metara. Dakle, novi rekord je nadmašen za oko 50 metara, što je izvrstan rezultat.

Gađano je iz snajperske puške SVLK-14 “Sumrak”, koja je projektirana da ostvari 100% pogotke na udaljenostima više od 2500 metara. Ova se puška proizvodi u nekoliko puščanih kalibara (.408 Cheуtac .ЗЗ8LM .З00WM). Konkretno je za ovaj zadatak upotrijebljen originalni metak .40 Lobaev Improved, težine 27 grama.