Parovi koji puštaju vjetrove zajedno, ostaju zajedno - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Monday, December 18, 2017

Parovi koji puštaju vjetrove zajedno, ostaju zajedno


Dobro, nismo ti željeli zagorčati život ovom spoznajom, ali to je baš super kad tvoj dragi pred tobom prasne. A i ti si to možeš priuštiti bez srama. To je, naime, sjajno za vašu budućnost

Naime, prema istraživanju koje je proveo on line service eharmony, a koje je uključilo više od 1000 korisnika stranice, došlo se do nadasve zanimljivih podataka. Istraživanje je obuhvatilo navike u vezi novopečenih parova, a najsmješnija je sljedeća paralela: parovi koji nakon manje od tri mjeseca se u potpunosti opuste jedno pred drugim i počnu puštati vjetrove imaju veću vjerojatnost da će ostati zajedno.

Također, u toj studiji smo saznali da parovi u prosjeku čekaju najmanje 5 mjeseci prije nego "puste goluba" jedno pored drugog. Parovi do 24 godine se lakše opuštaju i ništa im nije strano činiti pred partnerom. 


Jednostavno rečeno, žene sve više gube tradicionalnu ulogu u kojoj su pred partnerom samo prekrasne, čedne i otmjene. U prosjeku dva mjeseca nakon upoznavanja žene se konačno usude pred partnerom hodati bez šminke, nakon pet mjeseci u prosjeku parovi počnu jedno pred drugim plakati, a također nakon pet mjeseci partneri počinju ostave četkicu za zube u domu onog drugog. U isto vrijeme istraživanje je pokazalo nevjerojatnu činjenicu koja ne ide u prilog teorijama (starijih generacija?) kako se današnji mladi ne žele vezati i ne prihvaćaj bračne obaveze. Naime, istraživanje je pokazalo da već u prvoj godini veze 45% parova kupuje zajedničku imovinu, a 43% parova otvara zajednički račun.

Također, 28% parova unutar prvih šest mjeseci veze kreću u zajednički život (bilo u unajmljeni stan, bilo jedno kod drugoga), 13% parova se zaručuje, a 15% kupe zajedničkog ljubimca.

Ali, u isto vrijeme parovi današnjice su postali i fleksibilniji po pitanju zajedničkog života. 67% parova unutar 12 mjeseci od prekida počinju izlaziti s drugim ljudima, a nakon mjesec dana instaliraju dating aplikaciju Tinder. Brz život, rekli bismo!