Ovo su stvari zbog kojih može da se smanji penis - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Friday, December 22, 2017

Ovo su stvari zbog kojih može da se smanji penis


Penis se smanjuje kako muškarci stare, ali ishrana i način života takođe mogu da imaju uticaja na njegovu dužinu.

To može da utiče na njegovu veličinu i erekciju.

"Kako muškarci stare, njihov penis može da se smanji kao rezultat gomilanja masnih naslaga u arterijama u penisu koje utiču na njegovu prokrvljenost. Poznat kao arterioskleroza, ovaj proces se dešava i u krvnim sudovima oko srca", rekla je Samanta Evans za DailyStar.

Pojava neelastičnog kolagena u krvnim sudovima oko penisa može da utiče na njegovu smanjenu erekciju. Ali, starenje nije jedini faktor koji može da utiče na smanjenje penisa. Pušenje dovodi do smanjenja testosterona u organizmu koji utiče na ovaj organ.

"Ne postoji medicinsko pomagalo kojim se može izmjeriti smanjenje penisa. Ono što znamo jeste da pušenje i starenje utiču na smanjenje proizvodnje testosterona", objasnila je doktorka Meri Samplaski.

Pušenje oštećuje krvne sudove povećavajući taloženje mesnih naslaga u njima što usporava protok krvi kroz tijelo, uključujući i penis. Problemi sa erekcijom mogu da budu i psihičke prirode i povezuju se sa umorom, stresom, anskioznošću i depresijom.

Dijabetes, bolesti srca i štitne žlijezde mogu da smanje vašu erekciju. Takođe, izostanak erekcije može da ukazuje na neke skrivene zdravstvene probleme vezane za krvne sudove i srce, prenosi "Telegraf.rs".