Osuđena na tri godine zatvora zbog posjedovanja analgetika - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Tuesday, December 26, 2017

Osuđena na tri godine zatvora zbog posjedovanja analgetika


Egipatski sud osudio je Britanku Lauru Plummer na tri godine zatvora, nakon što je pokušala da prokrijumčari nekoliko stotina analgetika pri ulasku u zemlju, prenijeli su egipatski mediji.

Plummer (33) je ostala pri svojoj izjavi da je nevina i da su tablete “Tramadol” namijenjene njenom partneru koji je Egipćanin, a koji pati od hroničnih bolova u leđima.

“Tramadol” je jedan od zabranjenih medikamenata u Egiptu, jer se često koristi kao zamjena za heroin, prenosi AP.

Porodica Plumerove je izjavila da ona nije znala da je protivzakonito da unese “Tramadol” u Egipat i da ih nije sakrila pri ulasku u zemlju, jer je pomenuti analgetik dozvoljen medikament u Velikoj Britaniji.

Odbrana Plummerove je uložila žalbu na presudu.

Član britanskog Parlamenta iz Hulla, odakle je i Plummerova, Karl Turner je izjavio da su britanski sekretar spoljnih poslova Boris Johnson i ministar kancelarije za spoljne poslove Alistair Burt predstavili slučaj Plummerove egipatskim vlastima.

“Nadam se da će zdrav razum na kraju da pobijedi. Riječ je o pristojnoj ženi, koja je napravila strašnu grešku i koja ne bi trebala da ide u bilo koji zatvor, ne odnosi se to samo na egipatski zatvor”, rekao je Turner.