OSAM SMJEROVA: Petlja zbog koje vozači u Kini plaču od muke (VIDEO) - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Sunday, December 24, 2017

OSAM SMJEROVA: Petlja zbog koje vozači u Kini plaču od muke (VIDEO)

Novootvorena petlja na pet nivoa na autputu na periferiji grada Chongqinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza.
Oni se osjećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija France Press.
Nakon osam godina izgradnje, prošle sedmice je otvorena saobraćajna petlja Huangjuewan na pet nivoa, a na najvišem “spratu” atomobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje.
Na petlji se nalazi najmanje 15 “izlaza” koji omogućavaju da vozila pređu s jednog nivoa na drugi, u osam smjerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj web stranici općine, navodi francuska agencija.
Jedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Chongqinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki “izlaz” na petlji vodi u drugu gradsku zonu.
Ova navigacijska “noćna mora” je zapalila internet, dodaje France Press, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: “Ako propustite izlaz, stići ćete u Chongqing jedan dan kasnije”.
Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao: “Huangjuewan, legendarni most sa osam smjerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!”.