NIKAD joj nisu ispali MLIJEČNI ZUBI: Kada otvori usta, SVI SE ŠOKIRAJU (FOTO) - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Sunday, December 24, 2017

NIKAD joj nisu ispali MLIJEČNI ZUBI: Kada otvori usta, SVI SE ŠOKIRAJU (FOTO)

Nju Zubić-vila nikada nije posjetila! Mlada Tajrika cijeli život je patila zbog tajne koju krije u svojim ustima, jer ono što se prirodno desi svim drugim ljudima – njoj nije! 


Do treće godine života rastu nam mliječni zubi, ali oni se vremenom olabave i ispadnu da bi ustupili mjesto trajnim. To se obično dešava između šeste i dvanaeste godine života.
Ali, šta kada nemate trajni zub koji bi zamijenio mliječni?


Mlada amerikanka Tajrika se našla u neobičnoj situaciji – nikada nije izgubila mliječne zube. Kada nema trajnog zuba koji bi izrastao iz vaših desni, mliječni zubi nikada ne ispadnu. Što nije tako rijetka pojava, ali obično se radi o jednom ili dva zuba.
Nažalost, ova žena ima sve mliječne zube i zbog toga je često bila žrtva ismijavanja. Još od djetinjstva je trpila verbalna zlostavljanja od vršnjaka iz škole i često je kući dolazila uplakana.
Da stvar bude još gora, ovaj problem nije samo estetske prirode, već veoma ugrožava i njeno zdravlje. Mliječni zubi su izrazito osjetljivi, zato njene desni vrlo često krvare. Jedino rješenje za nju bi bilo da joj stomatolozi izvade sve zube, što je veoma skup zahvat u Americi. Zbog toga ona nosi nepraktične navlake i svakodnevno trpi bolove.


Zahvaljujući njenom prijatelju, koji ju je prijavio za emisiju “Doktori”, ona će sada dobiti besplatnu ugradnju zuba. Djevojka se rasplakala kada je vidjela kako će izgledati poslije zahvata. A, što je još važnije, više neće morati da trpi bolove.