NAUČNO POTVRĐENO Zdravo je kopati nos i jesti sline! - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Sunday, December 17, 2017

NAUČNO POTVRĐENO Zdravo je kopati nos i jesti sline!Pokušajte da zadržite sadržaj utrobe na svome mjestu – kopanje nosa prstom i jedenje slina je zdravo!


Iako djeluje odvratno da odvratnije ne može da bude, naučnici su utvrdili da je čeprkanje nosa prstom i jedenje sadržaja koji u njemu pronađete – zdravo!
Vjerovali ili ne, sline su pune zdravih bakterija koje pomažu pri zaštiti zuba!
Naravno da postoje i rizici, među kojima su upala sinusa i krvarenje iz nosa, ali Katarina Ribek, asistent na katedri za biološki inženjering čuvenog MIT-a, smatra da se ovako mogu spriječiti i razne infekcije.
Štaviše, sve je više dokaza da sluz koja čini sline pomaže u borbi protiv respiratornih infekcija i čira na želucu.
Australijski specijalista za respiratorne probleme profesor Fridrih Bišinger dodaje da su ljudi koji kopaju nos zdraviji, srećniji i da su vjerovatno u boljoj formi od drugih.


Jedenje suvih ostataka koje izvučete iz nosa odličan je način za ojačate organizam i njegov imuni sistem – Medicinski to ima savršen smisao i sasvim je prirodno – kaže on.
Što se imunog sistema tiče, nos je filter koji sakuplja veliki broj bakterija i kada taj miks dođe do probavnog sistema on djeluje kao lijek – dodao je Bišinger.