Na području Gornjeg Vakufa zaplijenjeno 30 kilograma marihuane, jedna osoba uhapšena - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Saturday, December 23, 2017

Na području Gornjeg Vakufa zaplijenjeno 30 kilograma marihuane, jedna osoba uhapšenaNa području Gornjeg Vakufa policijski službenici PS Gornji Vakuf, u saradnji sa inspektorima Sektora kriminalističke policije, oduzeli su oko 30 kilograma materije za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana.

Opojna droga je oduzeta od državljanke iz Srbije, koja je upravljala vozilom marke Renault Megane, beogradskih registarskih oznaka. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom i sudom, poduzete su mjere na zakonitom prikupljanju materijalnih dokaza, a oduzeta materija će biti predmet odgovarajućeg vještačenja.

Po ovom predmetu, službenici ovog ministarstva nastavljaju aktivnosti na prikupljanju svih materijalnih dokaza koji će poslužiti za procesuiranje navedenog krivičnog djela.

Navedena zapljena  rezultat je opsežnih planskih aktivnosti koje provodi Uprava policije MUP-a SBK/KSB povodom nadolazećih praznika, u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i stvaranja što boljeg sigurnosnog ozračja za sve građane.