Manekenka zbog tampona ostala bez noge - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Thursday, December 21, 2017

Manekenka zbog tampona ostala bez nogeManekenki Lauren Wasser amputirana je noga 2012. nakon što je pogodio sindrom toksičnog šoka (TSS) koji je prouzrokovao tampon. Sada joj prijeti i amputacija druge noge, piše Independent.

Wasser je bila životno ugrožena nakon komplikacija sa tamponom, ali uprkos svemu nastavila je sa profesionalnom karijerom veoma uspješno.

Nedavno je u javnosti progovorila o posljedicama koje još uvijek trpi, te kako će vjerovatno morati amputirati i drugu nogu.

Sindrom je pogodio 29-godišnjakinju 2012. kad je iskoristila tampon za vrijeme menstruacije. Počela je patiti od simptoma sličnih gripi, koji su kulminirali srčanim udarom, a završila je na aparatima za održavanje života.

Gangrena joj je napala noge, nakon čega je amputirala desnu nogu do koljena, i prste lijeve noge. Iako su joj doktori preporučili da amputira obje noge, manekenka je željela spasiti svoju lijevu nogu.

Nakon ovog zastrašujućeg iskustva, Wasser je posvetila život podizanju svijesti o TSS-u i potencijalnoj opasnosti tampona.