Mačetom po glavi: Između dvije porodice umalo nastao masovni pokolj - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Tuesday, December 26, 2017

Mačetom po glavi: Između dvije porodice umalo nastao masovni pokolj


Svađa između dvije porodice u romskom naselju u Kraljevu pretvorila se u masovnu tuču, u kojoj je I. S. (30) teško povrijeđen mačetom u glavu, dok je ostalih petoro, među kojima i jedno dijete, lakše povređeno. Svjedoci krvave tuče rekli suda je policija spriječila masovni pokolj, piše Blic.

Kako se nezvanično saznaje, porodice su se posvađale oko poslova koji obavljaju na autoputu, a u tuči su korištene mačete i noževi.

Svađa ove dvije porodice, koje imaju prijateljske veze, jer je kćerka iz jedne udata u drugu porodicu, počela je još u nedjelju, da bi se nastavila u ponedjeljak masovnom tučom. Članovi jedne porodice su došli kod druge i sukobili se u dvorištu.

Muškarac I. S. (30) je teško povrijeđen kada je posječen mačetom po glavi.

– Jedan od njih je izvadio mač i mog sina posjekao po glavi. Kada je pao, još jednom ga je posjekao, a onda su ga udarali i gazili. Moj mlađi sin je oženio njihovu kćerku i on je sada u zatvoru jer su ga oni tamo poslali. A oni stalno vrše nasilje nad mojom snahom. Stalno je modra. Samo da mi sin preživi, rekla je Sanija Simonović.

Sanija kaže da je čula i dva pucnja, ali da nije vidjela ko je pucao.

– Reagovali smo munjevito sa nekoliko patrola i sprečili dalji sukob. Nismo pronašli čahure. Ili su odletjele, ili su ih sakrili. Zbog toga je policija pretresla i kuću druge porodice. Pištolj smo tamo pronašli i utvrđujemo da li je iz njega pucano, kaže izvor iz policije.

Kako Blic nezvanično saznaje, u pitanju su bili neraščišćeni poslovi.

– Obje porodice su imale poslove na autoputu. Najvjerovatnije se nisu dogovorili oko nečega. Zato je i izbila tuča – rekao je ovaj izvor iz policije.

Kako se saznaje u kraljevačkoj bolnici, I. S. (30) je primljen sa težim povredama glave, koje je dobio kada je posječen mačetom. Ostalih petoro su zbrinuti sa lakšim povredama i posjekotinama. Među njima je bio i jedan maloljetnik.