ČUDO U RUSIJI: Majka rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 miliona slučajeva - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Tuesday, December 19, 2017

ČUDO U RUSIJI: Majka rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 miliona slučajeva

U Sibiru je rođena beba kakva se rađa u jednom od 625 miliona slučajeva. Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u maternici, već izvan nje. Bebu su nazvali Veronika. Ime koje znači “ona koja nosi pobjedu”, što je u potpunosti zaslužila.


Majka (31) koja je željela ostati anonimna, žena koja je kao izbjeglica iz Ukrajine, pokrajine Donbas, završila u Sibiru te cijelu trudnoću nije otišla na pregled. No njena beba, jedna od 625 miliona beba uspjela je preživjeti abdominalnu trudnoću, u svom vodenjaku, van maternice. Do sada je, uz malenu Veroniku, zabilježeno samo 12 takvih slučajeva na svijetu.
Majka i otac malene Veronike odlučili su da se ona neće poroditi u bolnici. Kako je cijela trudnoća bila u redu, čekali su porod kod kuće. U početku je sve teklo kako treba. Osjećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se na porod, a onda su kontrakcije naglo prestale. Tad su odlučili požuriti u bolnicu gdje ju je na koncu operirao tim od čak 10 ljekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. No, njih dvije pobijedile su sve.