Ako Počnete Jesti Med Svaki Dan, Ove Stvari Vam se Dese - Klošarija

NOVO

Klošarija

Here comes the klosh

Sunday, December 17, 2017

Ako Počnete Jesti Med Svaki Dan, Ove Stvari Vam se DeseKada su se nedavne vijesti objavile da se populacija pčela smanjuje, mnogi ljudi traže različite načine očuvanja meda. Procjenjuje se da ima više od 25.000 vrsta pčela širom svijeta. Prosječna kolonija pčela ima oko 30.000 do 60.000 pčela, a svaka radna pčela procjenjuje se da živi oko 45 dana tokom ljetnih mjeseci.

Jedna žlica meda sadrži 64 kalorija. Med je ne samo izvrstan za čaj i vafle, već ima i puno skrivenih prednosti. Evo nekoliko korisnih činjenica o tome što se događa s vašim tijelom ako svakodnevno konzumirate med.

Prvo, med je nevjerojatan antioksidans, pa će redovno konzumiranje tijela rezultirati neprestanim čišćenjem toksina.


Pomaže kod smanjenja kolesterola jer postoje mnoge antioksidativne osobine u medu koje pomažu u borbi protiv viška kolesterola.

Miješanje meda toplom vodom i pijenje može pomoći u zaštiti srca. Antioksidansi unutar meda sprječavaju sužavanje arterija.

Med takođe može pomoći u uklanjanju stresa, pomlađivanju staničnog antioksidacijskog sastava obrane i poboljšanju pamćenja.

Pomaže u funkcionisanju mozga budući da je napunjen kalcijom koji se lako obrađuje i koristi od stanica mozga.

Postoje mnoge prednosti korištenja meda na prazan želudac, uključujući i njegova snažna antiseptička svojstva i zato što može uništiti klice i liječiti male rane u membrani dok prolazi kroz probavni sistem.

Bonus: ako kombinujete med s drugom hranom koja je puna antiseptičkih i ljekovitih svojstava poput češnjaka, na primjer, uveliko će poboljšati pogodnosti. Ovaj lijek meda koji se konzumira na prazan želudac donijet će veliku energiju i izdržljivost.

Izvor slika: 24viralphotos.com